Ugrás a tartalomra

Szerb nyelven mondott köszönetet Kurti azoknak, akik lecserélték rendszámtábláikat

2023.12.08
17:31
2023.12.08
17:38
Forrás
MTI
Albin Kurti szerb nyelven mondott köszönetet a koszovói szerbeknek, akik lecserélték rendszámtábláikat.

„Tekintettel a több mint 3260 járműtulajdonosra, akik november eleje óta lecserélték rendszámtáblájukat RKS feliratú táblákra, észrevehetjük az uniós integráció iránti megnövekedett igényt, és tudjuk, hogy mindez Koszovó minden polgárának az érdekét szolgálja” – jelentette ki a koszovói kormányfő.

Kurti emlékeztetett arra, hogy ezen a héten fogadta azt az uniós küldöttséget, akik Koszovó Európa Tanácsba történő felvételi kérelme kapcsán érkeztek. A koszovói kormányfő elmondta, a tagság számos előnyt biztosít majd, főképp a Koszovóban élő kisebbségek számára, akiknek ezáltal hozzáférhetővé válik a strasbourgi emberi jogi bíróság, másfelől ez a legjobb módja annak, hogy biztosítva legyen a Koszovóban élő polgárok jogainak védelme. "A közelmúltbeli események fényében köszönetet mondok mindenkinek, aki hitt egy jobb Koszovóban” – mondta Albin Kurti a X közösségi oldalon közzétett videójában.

Albin Kurti
Priština
Koszovó

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.