Ugrás a tartalomra

A szerb önkormányzat vendége volt Milorad Dodik Budapesten

2019.06.17
08:44
2024.03.19
08:46
Forrás
VajdaságMA, Beta
Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és elnöke Budapesten tárgyalt a magyarországi Szerb Országos Önkormányzat képviselőivel.

A szerb önkormányzat képviselői azt mondták, magas fokú jogokat és szabadságot valósítanak meg az országban. Arról is beszéltek, hogy Magyarország példaértékű állam, ahol tiszteletben tartják a szerbek jogait és a szerb nemzeti identitást - jelenti a bosznia-hercegovinai közszolgálati média. A találkozón részt vett Biljana Gutić Bjelica, Bosznia-Hercegovina magyarországi nagykövete, Pósa Krisztián, Magyarország bosznia-hercegovinai nagykövete, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Dodik hétfőn meglátogatja a Budai Szerb Ortodox Egyházat, majd a szentendrei Szerb Egyházi Múzeumot. Kedden Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozik, akinek köszönetet mondott, amiért törvénnyel segítette a nemzeti kisebbségeket.

Milorad Dodik
Budapest
Szerb Országos Önkormányzat

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.