Ugrás a tartalomra

A szerb pátriárkával tárgyalt az állami vezetés

2019.03.10
09:27
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Irinej szerb pátriárkával találkozott Aleksandar Vučić szerb elnök, Ana Brnabić kormányfő és Ivica Dačić külügyi tárcavezető.

A felek a koszovói kérdést vitatták meg. Szóba került a pristinai parlament által pénteken elfogadott platform is. A felek egyeztettek a szerb álláspontról, valamint további aktuálpolitikai kérdésekről is tárgyaltak.

Irinej szerb pátriárka a találkozó után hangsúlyozta, fontos az, hogy az állam és az egyház ugyanazt az álláspontot képviselje, és együttesen lépjen fel az országot érintő problémák kezelésében, ez pedig jelenleg így van - szögezte le. „Az ilyen találkozók ebben a helyzetben nagyon is szükségesek, minél sűrűbben kellene, hogy legyenek. Ahogy a gondok jelentkeznek, hogy megismerjük őket, és a legjobb megoldást keressük.”

A szerb elnök egyebek között elmondta, egyetértettek abban, hogy nehéz helyzetben van az ország Koszovó kapcsán. Mint mondta, nagy probléma az, hogy a nemzetközi közösség hallgat a koszovói platform elfogadása kapcsán. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Amit ők Szerbiától kérnek, ellentmond a józan észnek, és senki sem reagált rá. Többé nem várok már el semmiféle reakciót. Látom, minden nap van újabbnál újabb akciójuk.”

Leszögezte, ezután minden állami lépésről értesítik majd a Szerb Pravoszláv Egyházat.

Irinej pátriárka
Ana Brnabić
Ivica Dačić
Aleksandar Vučić

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.