Ugrás a tartalomra

Szerb Radikális Párt: „az elnök diplomája vegytiszta hamisítvány”

2012.09.01
09:41
Feljelentést tett a Szerb Radikális Párt Tomislav Nikolić szerb elnök ellen
Feljelentést tett a Szerb Radikális Párt Tomislav Nikolić szerb elnök ellen. Azt állítják, hogy egyetemi diplomáját nem a törvényes keretek között szerezte meg - írja a Dnevnik. Nemanja Šarović, a párt tisztségviselője szerinte: „a szerb elnök nem tette le vizsgáit, diplomája vegytiszta hamisítvány.” Arra alapozza gyanúját, hogy 2010. június 23-án Tomislav Nikolić állítólag letette a Pénzügyi kockázatok kezelése és a Korporatív pénzügyek elnevezésű tantárgyak vizsgáit, annak ellenére, hogy abban az időben, a szerbiai küldöttség tagjaként Strasbourgban tartózkodott az Európai Tanács parlamenti közgyűlésének ülésén. A jelenlegi szerb elnök egyetemi oklevele körüli felhajtást a választási kampány idején Aleksandra Jerkov, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga tisztségviselője indította el. Ellene a Szerb Haladó Párt feljelentést tett.
szerb elnök
diploma
hamisítvány

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.