Ugrás a tartalomra

A szerb többségű önkormányzatokban a Szerb Lista nyert

2017.10.23
07:45
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
Az albánok által lakott településeken második forduló is lesz.

Koszovóban, a szerb többségű önkormányzatokban mindenütt a Szerb Lista nyert a helyhatósági választásokon. Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke gratulált az elért eredményhez a Lista vezetőinek. A legtöbb településen, ahol az albánok vannak többségben, második fordulóra is sor kerül. A Központi Választási Bizottság jelentése szerint a szavazati joggal rendelkezők 43,85 százaléka járult az urnák elé.

Különösen boldoggá tesz, hogy mind a tíz szerb többségű községben nyertünk – mondta Goran Rakić, a Szerb lista vezetője.

„Mindenekelőtt köszönöm Kosovska Mitrovica polgárainak. Ez egy világos jel, hogy Koszovó népe mennyire hisz a saját országában, mennyire hisz a saját kormányában, mennyire hisz Aleksandar Vučićba. Ez a választás megmutatja, hogy a nép Koszovóban mennyire értékeli az odaadást a mi országunkért, a mi megmaradásunkért, a jobb életért itt Koszovón, és mennyire nem hisz a ködösítőknek, a manipulátoroknak és azoknak, akiknek a személyes érdek előrébb való. Ami engem különösen boldoggá tesz az az, hogy nemcsak Kosovska Mitrovicán nyertünk, hanem mind a tíz olyan községben ahol szerb többség van. Ez az, ami engem különösen boldoggá tesz és ez az, ami mindannyiunkat boldoggá tesz.”

Koszovó
választások
Szerb Lista

Most

11:07

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.