Ugrás a tartalomra

Vučić: Törökország egyre fontosabb kereskedelmi partnere Szerbiának

2022.01.18
19:01
2022.01.18
20:02
Forrás
Pannon RTV
Fontos, hogy stabil baráti kapcsolat legyen Szerbia és Törökország között - nyilatkozta Aleksandar Vučić, miután tárgyalt Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnökkel.

A szerb elnök egynapos törökországi látogatása során kiemelte, török befektetőkkel is találkozott, akikkel megegyeztek abban, hogy a legnagyobb figyelmet a régió kulcskérdéseire fordítják. Elhangzott, hogy Törökország egyre fontosabb kereskedelmi partnere Szerbiának.

A szerb elnök ma Mustafa Kemal Atatürk mauzóleumába is ellátogatott, ahol koszorút helyezett el. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Szerbia polgárai és a szerb nép nevében tiszteleghetek a török ​​nemzet halhatatlan atyja és hazánk őszinte barátja, Kemal Atatürk előtt - írta Vučić Instagram-profilján. Vučić és Erdogan sajtótájékoztatót is tartott. A szerb elnök elmondta, számos fontos témáról egyeztettek, leginkább a nemzetközi szervezetekben betöltött szerepükről és együttműködésükről. Több közös projekten dolgozik együtt a két ország - hangzott el továbbá Vučić értékelésében.

„Ami számunkra, azaz Szerbia számára nagyon fontos, hogy egyre erősebb a gazdasági együttműködésünk, tavaly volt az eddigi legnagyobb kereskedelmi áruforgalmunk a történelem során. A tavalyi év novemberéig számított időszakban már több mint 30 százalékos volt a növekedés. Erdogan elnök a Főtanács ülésén azt mondta, mintegy 35 százalékos növekedésre számít a 2020-as rekordévhez viszonyítva, mindkettő Covid-év volt. Mind a rövid, mind pedig a hosszútávú célunk az, hogy elérjük az ötmilliárd eurós kereskedelmi forgalmat, ez mind Szerbia, mind Törökország gazdaságának fontos. 110 török cég van, akik dolgozókat alkalmaznak Szerbiában. Őket nagy becsben tartjuk, már csak azért is, mert a nagyobb városok mellett a kisebb településeken is jelen vannak és embereket alkalmaznak. Lehet, hogy ez az önök számára nem annyira jelentős, de számunkra nagyon is fontos.”

Aleksandar Vučić
Recep Tayyip Erdogan
Törökország
Szerbia

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű