Ugrás a tartalomra

A szerbek "koszovói népirtásáról" kezdődött vita a pristinai parlamentben

2019-05-16
16:31
Forrás
MTI
A koszovói parlament elnökének kezdeményezésére a pristinai képviselőház ma vitát kezdett arról, hogy a kilencvenes években a szerbek népirtást követtek-e el Koszovó területén.

A határozati javaslatban egy nemzetközi bíróság felállítása is szerepel. A koszovói albánok emellett egy múzeumot is kialakítanának a népirtásnak nevezett cselekmények áldozatainak emlékére. Belgrád a házelnök kezdeményezését propagandának nevezte, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet azokról a bűncselekményekről, amelyeket az 1998-99-es koszovói-szerb konfliktus idején a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjai követtek el. Milovan Drecun, a belgrádi parlament Koszovó-ügyi bizottságának elnöke kiemelte: a szerbek tetteit vizsgáló nemzetközi bíróság felállítását pont ugyanazok, Hashim Thaçi államfő, Ramush Haradinaj miniszterelnök és Kadri Veseli házelnök követelik, akik maguk is tagjai voltak a bűncselekményekkel vádolt UČK-nak.

Pristina
Szerbia

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.
16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.