Ugrás a tartalomra

A szerbek "koszovói népirtásáról" kezdődött vita a pristinai parlamentben

2019-05-16
16:31
Forrás
MTI
A koszovói parlament elnökének kezdeményezésére a pristinai képviselőház ma vitát kezdett arról, hogy a kilencvenes években a szerbek népirtást követtek-e el Koszovó területén.

A határozati javaslatban egy nemzetközi bíróság felállítása is szerepel. A koszovói albánok emellett egy múzeumot is kialakítanának a népirtásnak nevezett cselekmények áldozatainak emlékére. Belgrád a házelnök kezdeményezését propagandának nevezte, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet azokról a bűncselekményekről, amelyeket az 1998-99-es koszovói-szerb konfliktus idején a Koszovói Felszabadítási Hadsereg tagjai követtek el. Milovan Drecun, a belgrádi parlament Koszovó-ügyi bizottságának elnöke kiemelte: a szerbek tetteit vizsgáló nemzetközi bíróság felállítását pont ugyanazok, Hashim Thaçi államfő, Ramush Haradinaj miniszterelnök és Kadri Veseli házelnök követelik, akik maguk is tagjai voltak a bűncselekményekkel vádolt UČK-nak.

Pristina
Szerbia

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.