Ugrás a tartalomra

Szerbia elismeri Ukrajna területi integritását

2022.02.27
17:09
Forrás
Tanjug
Elfogadta a szerb kormány a Nemzetbiztonsági Tanács pénteki ülésén meghozott álláspontot az ukrán helyzettel kapcsolatban.

Ezen arról született döntés, hogy Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását. Az ülésen meghozott 15 pontból álló akkori döntéssort Aleksandar Vučić ismertette. Szerbia államfője sajnálatát fejezte ki az Ukrajnában történtek miatt. Kiemelte, hogy Belgrád a békés megoldás híve. Ugyanakkor elmondta, hogy az országnak nem érdeke, hogy bármilyen szankciót vezessen be Oroszországgal szemben. Jelezte, hogy Szerbia katonailag független és megőrzi neutralitását, ezért azt is elmondta, hogy a más államokkal közösen tervezett hadgyakorlatokat lemondják, a folyamatban lévőket pedig meghatározatlan időre felfüggesztik. A szerb elnök kifejtette, hogy a nemzetközi jogot fogják alapul venni, és ez alapján fognak cselekedni, dönteni a továbbiakban is. A szerbiaiakat pedig arra kérte, hogy ők is az ország érdekeit tartsák szem előtt.

Szerbia
Ukrajna
Oroszország
álláspont
kormány

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.