Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević/bs

Szerbia előtt nagyon fontos és nehéz hét áll

2022.05.23
14:40
Forrás
Tanjug, Novosti
Ana Brnabić szerb miniszterelnök hangsúlyozta, Belgrádban tartják a "World Minds" konferenciát, amelyen a világ legjobb tudósai, újítói és fontos politikusai gyűlnek össze, ezért ez egy fontos hét Szerbia számára.

Továbbá Aleksandar Vučić és Vlagyimir Putyin is megbeszélést tart majd a gáz áráról, a szerb államfő ezenkívül részt vesz a Világgazdasági Fórumon is, ahol fontos és nehéz tárgyalásai lesznek. A kormányfő szerint az ukrajnai háborút illetően Szerbia hozzáállása volt a legelvszerűbb, nyilatkozta a Happy TV-nek. Hozzátette, továbbra sem helyeslik Ukrajna területi integritásának megsértését. Ezért politikai szempontból világossá tették, hogy hol a helyük, de az Oroszország elleni szankciók mögé nem sorakoztak be.

Szerbia
Ana Brnabić

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.