Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

Szerbia és Észak-Macedónia kapcsolata a modern történelem legmagasabb szintjén van

2023.03.31
12:55
2023.03.31
17:28
Forrás
beta.rs
Aleksandar Vučić szerb elnök és Dimitar Kovacsevszki észak-macedón miniszterelnök így értékelte ma Belgrádban a két ország kapcsolatát.

Vučić Instagram-bejegyzésében azt írta, Kovacsevszkivel együtt továbbra is az emberek érdekében munkálkodnak. Hivatalos szerbiai látogatása során Dimitar Kovacsevszki találkozik Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel, valamint a szerb parlament elnökével, Vladimir Orlićtyal is. Vučić, Kovacsevszki és Brnabić tegnap este körbejárták a Belgrád a vízen városrészt. Vučić az Instagram-profilján továbbá azt írta, véleményt cseréltek a Nyitott Balkán kezdeményezésről, a térség EU-hoz vezető útjáról, a Nyugat-Balkán perspektívájáról, valamint tervekről, új projektekről is.

Aleksandar Vučić
Szerbia
Észak-Macedónia
Dimitar Kovacsevszki

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű