Ugrás a tartalomra
TANJUG/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic/bk

Szerbia és Japán kapcsolata soha nem volt ilyen jó

2019-10-21
13:48
Forrás
Szerbiai RTV
Ezt Ana Brnabić miniszterelnök mondta, aki több napos hivatalos látogatásra érkezett Japánba.

A szerb kormányfő látogatása első napján Abe Sinzó japán miniszterelnökkel tárgyalt. A felek megegyeztek arról, hogy Japán legfontosabb partnere a Nyugat-Balkánon Szerbia. A találkozót követően Brnabić elmondta, a hangsúlyt a két ország gazdasági együttműködésére helyezték, ami a japán miniszterelnök Szerbiában tett látogatása óta lényegesen javult. Azt is leszögezte, Szerbiában számos japán cég üzemel, és hamarosan újabb befektető érkezik az országba, ami további 1700 embernek ad majd munkalehetőséget. A szerb miniszterelnök kedden Naruhito japán császár koronázási ceremóniáján is részt vesz, ahová 2600 résztvevő érkezik majd a világ minden tájáról.

Szerbia
Japán
Ana Brnabić
Abe Sinzó
gazdasági együttműködés
beruházók
Naruhito

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.