Ugrás a tartalomra
FoNet/MUP

Szerbia és Kína acélos barátsága

2019-05-19
21:06
2019-05-19
21:58
Forrás
Szerbiai RTV
Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

A szerb belügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, közös járőrszolgálat kialakítását tervezik, ezzel szeretnék megkönnyíteni a kommunikációt a Kínából Szerbiába érkező turisták számára. Egyúttal arra is kitért, hogy Szerbiában az elmúlt időszakban megkétszereződött a kínai turisták száma. A második megállapodás lehetővé teszi egy közös munkacsoport létrehozását, ami a Szerbiában megvalósuló projekteket vizsgálja át, de az Egy öv, egy út infrastrukturális beruházások megvalósítását célzó tervezethez is kapcsolódik - tette hozzá Stefanović.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „Úgy gondolom, hogy az együttműködésünk egyik legfontosabb része a jövőben a high-tech bűnözés terén valósul majd meg, a tapasztalat fontos, amellyel Kína rendelkezik a kihívásokkal kapcsolatban, amelyek a kibertérben jelennek meg. Természetesen minden más is, amiben Kína segíteni tud Szerbiának. Kértem a kínai szakértők bevonását, akik együtt dolgozhatnak a mi szakembereinkkel a high-tech bűnözés terén és akik kiképzéseket tarthatnak a mi rendőreinknek.”

közbiztonság
Kína
Szerbia
Nebojša Stefanović

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.