Ugrás a tartalomra
FoNet/MUP

Szerbia és Kína acélos barátsága

2019-05-19
21:06
2019-05-19
21:58
Forrás
Szerbiai RTV
Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

A szerb belügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, közös járőrszolgálat kialakítását tervezik, ezzel szeretnék megkönnyíteni a kommunikációt a Kínából Szerbiába érkező turisták számára. Egyúttal arra is kitért, hogy Szerbiában az elmúlt időszakban megkétszereződött a kínai turisták száma. A második megállapodás lehetővé teszi egy közös munkacsoport létrehozását, ami a Szerbiában megvalósuló projekteket vizsgálja át, de az Egy öv, egy út infrastrukturális beruházások megvalósítását célzó tervezethez is kapcsolódik - tette hozzá Stefanović.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „Úgy gondolom, hogy az együttműködésünk egyik legfontosabb része a jövőben a high-tech bűnözés terén valósul majd meg, a tapasztalat fontos, amellyel Kína rendelkezik a kihívásokkal kapcsolatban, amelyek a kibertérben jelennek meg. Természetesen minden más is, amiben Kína segíteni tud Szerbiának. Kértem a kínai szakértők bevonását, akik együtt dolgozhatnak a mi szakembereinkkel a high-tech bűnözés terén és akik kiképzéseket tarthatnak a mi rendőreinknek.”

közbiztonság
Kína
Nebojša Stefanović

Most

09:58, Frissítve: 10:09

Öt napja áram nélkül

Svrljig községben rendkívüli helyzetet hirdettek, mivel hét falu több mint 300 háztartásában már öt napja nincs villanyáram.

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.