Ugrás a tartalomra
FoNet/MUP

Szerbia és Kína acélos barátsága

2019-05-19
21:06
2019-05-19
21:58
Forrás
Szerbiai RTV
Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

A szerb belügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, közös járőrszolgálat kialakítását tervezik, ezzel szeretnék megkönnyíteni a kommunikációt a Kínából Szerbiába érkező turisták számára. Egyúttal arra is kitért, hogy Szerbiában az elmúlt időszakban megkétszereződött a kínai turisták száma. A második megállapodás lehetővé teszi egy közös munkacsoport létrehozását, ami a Szerbiában megvalósuló projekteket vizsgálja át, de az Egy öv, egy út infrastrukturális beruházások megvalósítását célzó tervezethez is kapcsolódik - tette hozzá Stefanović.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „Úgy gondolom, hogy az együttműködésünk egyik legfontosabb része a jövőben a high-tech bűnözés terén valósul majd meg, a tapasztalat fontos, amellyel Kína rendelkezik a kihívásokkal kapcsolatban, amelyek a kibertérben jelennek meg. Természetesen minden más is, amiben Kína segíteni tud Szerbiának. Kértem a kínai szakértők bevonását, akik együtt dolgozhatnak a mi szakembereinkkel a high-tech bűnözés terén és akik kiképzéseket tarthatnak a mi rendőreinknek.”

közbiztonság
Kína
Szerbia
Nebojša Stefanović

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.