Ugrás a tartalomra

Szerbia és Kína acélos barátsága

2019.05.19
21:06
2019.05.19
21:58
Forrás
Szerbiai RTV
Kína közbiztonsági miniszterével találkozott ma Belgrádban Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. A két minisztérium képviselői együttműködési megállapodásokat írtak alá.

A szerb belügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, közös járőrszolgálat kialakítását tervezik, ezzel szeretnék megkönnyíteni a kommunikációt a Kínából Szerbiába érkező turisták számára. Egyúttal arra is kitért, hogy Szerbiában az elmúlt időszakban megkétszereződött a kínai turisták száma. A második megállapodás lehetővé teszi egy közös munkacsoport létrehozását, ami a Szerbiában megvalósuló projekteket vizsgálja át, de az Egy öv, egy út infrastrukturális beruházások megvalósítását célzó tervezethez is kapcsolódik - tette hozzá Stefanović.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia (SZHP): „Úgy gondolom, hogy az együttműködésünk egyik legfontosabb része a jövőben a high-tech bűnözés terén valósul majd meg, a tapasztalat fontos, amellyel Kína rendelkezik a kihívásokkal kapcsolatban, amelyek a kibertérben jelennek meg. Természetesen minden más is, amiben Kína segíteni tud Szerbiának. Kértem a kínai szakértők bevonását, akik együtt dolgozhatnak a mi szakembereinkkel a high-tech bűnözés terén és akik kiképzéseket tarthatnak a mi rendőreinknek.”

közbiztonság
Kína
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.