Ugrás a tartalomra
Szerbia, EU

Szerbia európai integrációja és uniós tagsága stratégiai cél

2019-07-18
16:35
Forrás
Szerbiai RTV
Közös nyilatkozatot fogadott el Aleksandar Vučić szerb és Emmanuel Macron francia elnök a minapi belgrádi találkozásuk alkalmával - tájékoztat a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A nyilatkozatban az áll, hogy megerősítik elkötelezettségüket a demokratikus értékek, továbbá a béke és a stabilitás mellett. Megállapították, hogy Szerbia európai integrációja és uniós tagsága stratégiai cél. Szerepel az is benne továbbá, hogy a céljuk az, hogy felgyorsítsák a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd feltételeinek megteremtését. Megegyeztek arról, hogy folytatják az együttműködést a gazdaság, a védelem és a kultúra terén - adta ki közleményben a szerb elnöki hivatal.

Emmanuel Macron
Aleksandar Vučić
közös állásfoglalás
Szerbia
Franciaország
Európai Unió
európai integráció
stratégiai célok

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.