Ugrás a tartalomra

Szerbia európai perspektívája is terítéken volt Görögországban

2022.05.03
13:37
2022.05.03
13:44
Forrás
Instagram
Szerbia európai perspektívájáról egyeztetett a szerb államfő az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel.

Aleksandar Vučić Instagram-bejegyzése szerint egy a cseppfolyósított földgáz terminál - az LNG - építési munkáinak kezdetét jelző ceremóniát megelőzően tárgyalt Charles Michellel. Vučić ma egynapos látogatáson vesz részt a görögországi Alexandroupolisban, a cseppfolyósított földgáz terminál építési munkálatainak megkezdési ünnepségén.

Az LNG, vagyis a cseppfolyósított földgáz terminál építése az egész régió, és az egész Balkán számára fontos esemény - emelte ki ma Görögországban Aleksandar Vučić szerb elnök. A görögországi Alexandroupolisban tartják a cseppfolyósított földgáz terminál építési munkálatai megkezdésének ünnepségét, ahol jelen van a szerb államfő is. Vučić kiemelte, hálásak vagyunk, és készen állunk nagy mennyiségű gáz átvételére a jövőben. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiának ki kell építenie a Bulgáriával való összeköttetést szolgáló rendszereket, mert így nagy mennyiségű gázt tud majd fogadni Szerbia. Elmondta, hogy hálás az EU-nak, mert a szerbiai rész építésének legnagyobb részét az Unió finanszírozta. Fontos, hogy az EU segítségével javuljon a lakosok életszínvonala, és leküzdjünk minden kihívást – fejtette ki Aleksandar Vučić.

A látogatás során Vučić találkozik Kiriákosz Micotákisszal, Görögország miniszterelnökével – közölte a szerb államfő sajtószolgálata.

Aleksandar Vučić
Charles Michel
Európai Tanács
Görögország
LNG

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű