Ugrás a tartalomra

Szerbia hálás Romániának, amiért kitart a Koszovóval kapcsolatos álláspontja mellett

2022.11.28
15:01
2022.11.28
16:56
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia tavaly több mint 2 milliárd euró értékű kereskedelmet bonyolított Romániával.

Szerbia nagyra értékeli és hálás Romániának, amiért kitart a Koszovóval kapcsolatos álláspontja mellett – jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő a Nicolae Ciuca román miniszterelnökkel való találkozója kapcsán. Megállapodtak abban, hogy folytatják az átfogó kétoldalú együttműködést és a politikai kapcsolatok erősítését – hangsúlyozta Brnabić, aki bukaresti látogatása keretében elsőként vállalkozókkal beszélt. Szerbia tavaly több mint 2 milliárd euró értékű kereskedelmet bonyolított Romániával, amit tovább kívánnak fejleszteni. A találkozón szó volt még az energiabiztonságról, valamint a két ország közötti közlekedési és energiahálózat javításáról. A szerb kormányfő a megbeszélést a még jobb és szorosabb együttműködés kezdetének nevezte.

Ana Brnabić szerb kormányfő: „Számomra politikai szempontból a legfontosabb, hogy Ciuca miniszterelnök azt mondta, továbbra is tiszteletben tartják, illetve az álláspontjuk nem fog változni Szerbia területi integritása kapcsán. A gazdasági együttműködés nagyon jó, de még sok lehetőség van a további fejlesztésére. Remélem, hogy hamarosan elfogadja meghívásomat és Szerbiába látogat, hogy aláírjuk a két gazdasági kamara együttműködéséről szóló megállapodást, és megalapítsuk a közös szerb-román ipari kamarát. Nagyon fontos téma volt az energetika, beszélgetésünkből az idő legalább 50 százalékát biztosan energetikai témákra fordítottuk.”

Szerbia
Románia
kapcsolat
együttműködés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.