Ugrás a tartalomra
Szerb és horvát zászló

Szerbia horvátországi nagykövete megtagadta a horvát külügyminisztérium tiltakozó jegyzékének az átvételét

2017-12-29
07:20
2017-12-29
07:26
Forrás
Tanjug, VajdaságMA
Mira Nikolić szerint a szondi verekedés nem etnikai indíttatású volt.

A nagykövet a szondi eset kapcsán elmondta: minden ellenőrzés, illetve a lehetséges szemtanúk többségével folytatott beszélgetések alapján megállapítható, hogy a Szondon nemrég történt verekedés nem nemzeti indíttatású volt. A nagykövet arra figyelmeztetett, hogy Horvátország ilyen jellegű lépései veszélyeztethetik az egyébként nyugodt helyzetet a többnemzetiségű közösségekben Szerbiában. December 24-én, vasárnap valamivel éjfél után több személy vett részt egy előbb verbális összetűzésben, amely verekedésbe torkollott. A zombori rendőrség azonosította azt a három fiatal férfit, akik a verekedés kezdeményezői voltak.

Horvátország

Most

15:41, Frissítve: 16:51

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.