Ugrás a tartalomra

Szerbia jelentős lépéseket tett az európai színvonalhoz való igazodás irányába

2018-06-20
17:18
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia jelentős lépéseket tett az elmúlt 12 hónapban az európai színvonalhoz való igazodás irányába - értékelt jelentésében David McAllister.

Az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjének öt fontos üzenete van Szerbia számára a sikeres Európai Uniós integráció érdekében. McAllister szerint Szerbia fejlődést ért el a funkcionális piacgazdaság fejlesztése terén, biztosítva a gazdasági növekedést és a makrogazdasági és monetáris stabilitás megőrzését, amit tovább kell folytatni. A jogállamiság terén az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője az igazságszolgáltatás és az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségének biztosítását, valamint a korrupció és a szervezett bűnözés elleni feltétel nélküli küzdelem erősítését sürgeti. Biztosítani kell a média függetlenségét, és a következő évben a szerbiai sajtó helyzetén kell javítani - áll McAllister jelentésében. Negyedik pont szerint Szerbiának rendezni kell a viszonyát Koszovóval. Ötödik pontban a szerbiai parlament hatékony felügyeletére hívta fel a figyelmet. 

Szerbia
Európa
David McAllister

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.