Ugrás a tartalomra

Szerbia kész folytatni az európai integráció folyamatát

2021.03.18
11:56
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia az EU-val folytatott csatlakozási tárgyalások során elfogadta az új módszertant, és kész folytatni az európai integráció folyamatát.

Ezt mondta a szerb közmédia műsorában Jadranka Joksimović, európai integrációért felelős miniszter. Kijelentette, Szerbiától elsősorban a jogállamiság, a korrupció elleni küzdelem, az igazságügyi reformok, és a szervezett bűnözés elleni küzdelem tekintetében várnak előrelépést. Jadranka Joksimović azt mondta, a korrekciós intézkedéseket nagyon egyértelműen meghatározták Szerbia esetében. A miniszter hozzátette, az EU 12 millió eurót különít el Szerbiának a Szolidaritási Alapból, a pénzt pedig a járvány első négy hónapjában a közegészségügy és a sürgősségi reagálás terén felmerült költségek fedezésére fordítják. A zöld digitális tanúsítvány kapcsán kiemelte, jó, hogy az EU a tagállamokra bízta annak eldöntését, hogy elfogadnak-e más tanúsítványokat, amelyeket harmadik országok állítanak ki. 

Jadranka Joksimović
európai integráció
Európai Unió

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.