Ugrás a tartalomra
Marko Djuric, Jan Bratu
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Szerbia készen áll a Koszovóval való párbeszéd folytatására

2018-02-13
20:34
2018-02-13
20:42
Forrás
VajdaságMA
Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője Jan Bratuval, az EBESZ koszovói missziójának vezetőjével tárgyalt.

Szerbia tájékoztatta Brüsszelt arról, hogy készen áll a párbeszéd folytatására, jelentette ki ma Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője a Jan Bratuval, az EBESZ koszovói missziójának vezetőjével folytatott megbeszélésén. Ennek a folyamatnak az egyetlen akadálya eddig is Pristina volt, amely egy évvel ezelőtt a parlament formális határozatával is befagyasztotta a párbeszédet, közölte a Koszovóval foglalkozó iroda. Đurić elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Oliver Ivanović elleni gyilkossággal kapcsolatos nyomozás első dokumentumai végre megérkeztek, igaz, egy hónap késéssel

szerbia
Koszovó
párbeszéd
Brüsszel

Most

18:47, Frissítve: 20:08

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.