Ugrás a tartalomra

Szerbia két újabb csatlakozási fejezetet nyithat

2018.06.17
11:55
2024.03.19
08:40
Forrás
VajdaságMA
Június 25-én Szerbia két újabb fejezetet nyithat meg az uniós csatlakozási tárgyalások során. Az Európai Unió Tanácsának összejövetelén az egyik fő téma a Nyugat-Balkán lesz.

Az EU üdvözölte Szerbia eddig elért eredményeit, ugyanakkor felszólította Belgrádot, hogy gyorsítsa fel a reformokat, tegyen jelentős előrelépéseket a jogállamiság és a véleménynyilvánítás szabadsága terén és a nyilvános megszólalások alkalmával, valamint kommunikáljon világosabban az eurointegrációs elkötelezettségéről - áll a Miniszterek Tanácsa által megszövegezett határozat tervezetében. A dokumentum továbbá követeli a koszovói szerb községek közösségéről szóló megállapodás alkalmazását is.

A június 25-ei héten esedékes az Európai Unió Tanácsának összejövetele is, amelyen az egyik fő téma a Nyugat-Balkán lesz.

Szerbia
csatlakozás
EU
fejezet

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.