Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Szerbia kormányfőjével és államfőjével tárgyalt A. Wess Mitchell

2018-03-14
14:18
2018-03-14
16:27
Forrás
Pannon RTV
Koszovó kérdésben készen állunk elfogadni a kompromisszumot, a megalázást azonban nem - mondta Aleksandar Vučić mai Aaron Wess Mitchellel közös sajtótájékoztatóján.

Elsőként Ana Brnabić szerb miniszterelnök, majd pedig Aleksandar Vučić szerb államfő is fogadta szerda délelőtt Aaron Wess Mitchellt. Az Amerikai Egyesült Államok európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára az egyeztetéseket követően Aleksandar Vučićtyal tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen egyebek mellett Koszovó kérdéséről, Szerbia európai uniós útjáról, a régió stabilitásáról, valamint a két ország viszonyáról is szót ejtettek.

Aaron Wess Mitchell, európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár, Amerikai Egyesült Államok: „Készen állunk megérteni, segíteni. Mindezt kreatívan. Elővigyázatosak vagyunk az olyan egyszerű tervezetekkel kapcsolatban, amelyek negatív példát vetítenének elő a régióban vagy aláásnák a térség stabilitását. Most jött el az együttműködés ideje, annak érdekében, hogy megoldjuk ezeket a problémákat.”

Koszovót illetően Szerbia mindenféle kompromisszumos megoldásra nyitott, azonban ebben a másik félnek is partnernek kell lennie - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette, hogy a szerb nép megalázásába és az ország lerombolásába nem egyeznek bele.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tudjuk, hogy számunkra a Koszovó körüli helyzet jelenti a legnagyobb akadályt az Európai unió felé vezető úton. Éppen ezért Szerbia, ahogy azt Mitchell úrnak is mondtam, készen áll a kompromisszumokról egyeztetni. Szerbia akármilyen kicsi is és lényegtelen a nagyhatalmak számára, de Szerbia polgárainak a legfontosabb. Mi a kompromisszumos megoldásokat tudjuk elfogadni, de a saját népünk megalázását és a saját országunk teljes lerombolását nem.”

Azok, akik azt gondolják, hogy Koszovó kérdése az Amerikai Egyesült Államok nélkül is megoldható, azok tévednek - tette hozzá Aleksandar Vučić.

szerbia
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.