Ugrás a tartalomra

„Szerbia nem engedi meg az erőszakos cselekedeteket”

2019.03.17
12:57
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A szerb államfő rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Szerbiai RTV székházában történtek kapcsán. A sajtó képviselői, állami tisztségviselők és politikusok is határozottan elítélték az incidenst.

Tévednek akik azt hiszik, hogy erőszakkal valósíthatnak meg politikai célokat - mondta Aleksandar Vučić. A fasiszták és oligarchák bandája sosem fog uralkodni Szerbiában - hangoztatta. Kemény dióra akadtak, olyasvalakire, aki semmitől sem fél, aki a szemükbe mondja, hogy ők a legnagyobb tolvajok. A törvényszegők a törvény előtt felelnek majd - mondta a szerb elnök.

A sajtó képviselői, állami tisztségviselők és politikusok is a leghatározottabban elítélték a Szerbiai RTV székházában történt incidenst. A Vajdasági Rádió és Televízió közleményben támogatásáról biztosította a szerb közmédiát. A vajdasági újságírókat tömörítő szervezet is határozottan elítélte az erőszakos megmozdulást, ugyanis szerintük a demonstrálok számos ember testi épségét veszélyeztették a székház erőszakos elfoglalásával.

Jadranka Joksimović, szerb európai integrációért felelős miniszter aláhúzta, a tüntetésen résztvevő ellenzéki vezetők nyilvánvalóan nem akarnak demokratikus Szerbiát. Maja Gojković, a köztársasági parlament elnöke pedig leszögezte, kétségtelen, hogy az állam reagálni fog, hiszen a demonstrálók megsértették a jogrendet. Az üggyel kapcsolatban egyébként szinte az összes kormánytag adott ki nyilatkozatot, amelyben elítélik a szombati incidenst.

szerb kormányfő
Szerbiai RTV
Belgrád

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.