Ugrás a tartalomra

Szerbia nem zárja ki a koszovói vámok miatti ellenintézkedéseket

2019.06.24
15:17
2020.02.28
16:13
Forrás
Vajdaság Ma, Novosti
Aleksandar Vučić államfő kijelentette, hogy Szerbia nem áll el attól, hogy a vámok miatt ellenintézkedéseket vezessen be Pristinával szemben - írja a Vajdaság Ma a Novosti napilapra hivatkozva.

A szerb elnök azt mondta, Vid napja után születik döntés az esetleges ellenintézkedésekről. „Nagyon nehéz olyan intézkedéseket bevezetni, amelyek érinthetik a Koszovóban élő szerb népet is. A koszovói szerbek képviselőivel való egyeztetés során meglátjuk, milyen módot találunk, és milyen intézkedéseket foganatosítunk” – mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfő hozzátette, szeretné, ha Belgrád nem vezetne be ellenintézkedéseket, de „ha rákényszerülünk, s ha nem lesz előrelépés, nemzetközi partnereinkkel is tárgyalni fogunk, és meg kell tennünk ezt”.

Fotó Tanjug/ Zoran Zestic

Vučić megismételte, sajnálja, hogy elmarad a párizsi találkozó, és hangsúlyozta, Pristina rájött, hogy mi gazdasági fejlődésre törekszünk, és zsarolással gátolhatnak bennünket. Ily módon késleltethetik a megoldás elérését. A Montenegróval kialakult vita kapcsán elmondta, reméli, hogy „a Szerb Pravoszláv Egyház meg tudja őrizni templomait és ereklyéit Montenegróban, de nem szeretnék verbális háborút és összetűzést az országgal”.

Koszovó
vám
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.