Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Szerbia nemet fog mondani a területcserére

2020-05-22
14:50
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerint a koszovói kérdésben kompromisszumos egyezménynek kell születnie.

Nem lehet tudni pontosan, hogy mi lesz a javaslat az elkövetkező időszakban a koszovói kérdés megoldására vonatkozóan, de amennyiben az, amire gondolok, akkor arra a válasz nem - így fogalmazott Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök mai sajtótájékoztatóján. Szavai szerint Donald Trump amerikai elnök semmiképpen sem az az ember, aki a szerbek pártján áll Koszovó kérdése kapcsán, de nem is az, aki ne hallgatná meg a szerb kormány véleményét. A szerb elnök az esetleges területcserére gondolt, amelyről a minap Hashim Thaci koszovói elnök is beszélt. Egyes sajtóhírek szerint ugyanis az amerikai adminisztráció várhatóan az év végéig előáll majd egy megoldási javaslattal. A szerb elnök szerint a koszovói kérdésben kompromisszumos egyezménynek kell születnie. Aleksandar Vučić a szerb gazdaságról is beszélt. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy lesznek problémák ebben az évben a válság miatt, főleg a kivitel és a beruházások terén, azonban közel sem akkora, mint amekkorára számítottak. 

Szerbia
Koszovó
Amerikai Egyesült Államok
Donald Trump
Aleksandar Vučić
Hashim Thaçi

Most

19:03, Frissítve: 19:30

Rajtaütés egy droglaborban

Droglabort számolt fel a magyar rendőrség a Fejér megyei Tordason, Budapesttől mintegy 30 kilométerre. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt.

Népszerű

Újvidék az új gócpont

Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.