Ugrás a tartalomra

Szerbia ragaszkodik a térség békéjének és stabilitásának megőrzéséhez

2023.04.11
16:40
2023.04.11
17:53
Forrás
Szerbiai RTV
Fontos, hogy az ENSZ időben reagáljon a Koszovóban történő szerbek ellen irányuló incidensekre - mondta Aleksandar Vučić, miután találkozott az Egyesült Nemzetek Szervezetének vezetőjével.

Caroline Ziadeh és a szerb államfő megvitatták az ENSZ Biztonsági Tanácsának soron következő ülését, amelyen az UNMIC munkájáról szóló jelentést is bemutatják, valamint a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet, és a szerbek helyzetét Koszovóban. Vučić elmondta, hogy a koszovói helyzet összetett. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy az ENSZ időben és megfelelő választ adjon pristinai incidensekre, provokációkra, egyoldalú cselekményekre, amelyek sértik az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatát. Leszögezte azt is, hogy Szerbia ragaszkodik a térség békéjének és stabilitásának megőrzéséhez, a nemzetközi jog tiszteletben tartásához.

Szerbia
Koszovó
Caroline Ziadeh

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.