Ugrás a tartalomra
Fonet/Božana Pavlica

„Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban”

2021.05.04
07:07
2021.05.04
11:54
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Koronavírus elleni védőoltásokat adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézetbe.

1170 adag Pfizer/BioNTech koronavírus ellenni védőoltást adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszter a Batut Közegészségügyi Intézetbe.

Várhelyi beszédében hangsúlyozta, Szerbia egy ilyen nehéz helyzetben sem feledkezett meg a nyugat-balkáni régió országairól, amelyeknek vakcinát adományozott, amikor szükségük volt rá. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, ugyanis csak így vethetünk véget a járványnak.

Várhelyi Olivér néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy biztosítsanak vakcinát a nyugat-balkáni régiónak. Ezt már Jadranka Joksimović nyilatkozta az eseményen. Ezért 650 ezer adagnyi védőoltás jut majd a Nyugat-Balkánnak.

Batut Közegészségügyi Intézet
Belgrád
Várhelyi Olivér
bővítési biztos
Európai Unió
Jadranka Joksimovic
vakcina

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű