Ugrás a tartalomra

„Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban”

2021.05.04
07:07
2021.05.04
11:54
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Koronavírus elleni védőoltásokat adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézetbe.

1170 adag Pfizer/BioNTech koronavírus ellenni védőoltást adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszter a Batut Közegészségügyi Intézetbe.

Várhelyi beszédében hangsúlyozta, Szerbia egy ilyen nehéz helyzetben sem feledkezett meg a nyugat-balkáni régió országairól, amelyeknek vakcinát adományozott, amikor szükségük volt rá. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, ugyanis csak így vethetünk véget a járványnak.

Várhelyi Olivér néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy biztosítsanak vakcinát a nyugat-balkáni régiónak. Ezt már Jadranka Joksimović nyilatkozta az eseményen. Ezért 650 ezer adagnyi védőoltás jut majd a Nyugat-Balkánnak.

Batut Közegészségügyi Intézet
Belgrád
Várhelyi Olivér
bővítési biztos
Európai Unió
Jadranka Joksimovic
vakcina

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.