Ugrás a tartalomra
Fonet/Božana Pavlica

„Szerbia a régió legjobbja az oltási kampányban”

2021.05.04
07:07
2021.05.04
11:54
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Koronavírus elleni védőoltásokat adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos a belgrádi Batut Közegészségügyi Intézetbe.

1170 adag Pfizer/BioNTech koronavírus ellenni védőoltást adományozott Szerbiának az Európai Unió. Ennek kapcsán látogatott Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Jadranka Joksimović szerb eurointegrációért felelős miniszter a Batut Közegészségügyi Intézetbe.

Várhelyi beszédében hangsúlyozta, Szerbia egy ilyen nehéz helyzetben sem feledkezett meg a nyugat-balkáni régió országairól, amelyeknek vakcinát adományozott, amikor szükségük volt rá. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy aki csak teheti, oltassa be magát, ugyanis csak így vethetünk véget a járványnak.

Várhelyi Olivér néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy biztosítsanak vakcinát a nyugat-balkáni régiónak. Ezt már Jadranka Joksimović nyilatkozta az eseményen. Ezért 650 ezer adagnyi védőoltás jut majd a Nyugat-Balkánnak.

Batut Közegészségügyi Intézet
Belgrád
Várhelyi Olivér
bővítési biztos
Európai Unió
Jadranka Joksimovic
vakcina

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.