Ugrás a tartalomra
David McAllister és Aleksandar Vučić találkozója
Tanjug/Dimitrije Goll

„Szerbia sikeres gazdasági reformokat hajt végre”

2019-08-26
17:00
2019-11-16
10:39
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić, szerb elnök találkozott David McAllisterrel, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának elnökével.

A politikusok Szerbia uniós csatlakozásáról, a régió helyzetéről és a szerbiai reformfolyamatokról egyeztettek. Megállapították, hogy Szerbia rendkívül sikeres gazdasági reformokat hajt végre.

David McAllister és Aleksandar Vučić

David McAllister pozitívan értékelte a parlament működésében tapasztalható előrelépést, miután megszívlelték az Európai Bizottság észrevételeit, de hangsúlyozta, hogy még dolgozni kell a választási törvény megreformálásán. Ugyanakkor üdvözölte az új infrastrukturális projekteket is, melyek szerinte az ország teljes gazdasági fejlődésére is kihatnak.

A találkozón Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia támogatja a párbeszédet a Prištinával való kapcsolat rendezése érdekében, de a dialógus folytatása csakis a kivetett 100 százalékos vám megszüntetése után lehetséges.

David McAllister
Európai Bizottság
Európai Parlament
Szerbia
csatlakozás
Aleksandar Vučić

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.