Ugrás a tartalomra
David McAllister és Aleksandar Vučić találkozója
Tanjug/Dimitrije Goll

„Szerbia sikeres gazdasági reformokat hajt végre”

2019-08-26
17:00
2019-11-16
10:39
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić, szerb elnök találkozott David McAllisterrel, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának elnökével.

A politikusok Szerbia uniós csatlakozásáról, a régió helyzetéről és a szerbiai reformfolyamatokról egyeztettek. Megállapították, hogy Szerbia rendkívül sikeres gazdasági reformokat hajt végre.

David McAllister és Aleksandar Vučić

David McAllister pozitívan értékelte a parlament működésében tapasztalható előrelépést, miután megszívlelték az Európai Bizottság észrevételeit, de hangsúlyozta, hogy még dolgozni kell a választási törvény megreformálásán. Ugyanakkor üdvözölte az új infrastrukturális projekteket is, melyek szerinte az ország teljes gazdasági fejlődésére is kihatnak.

A találkozón Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia támogatja a párbeszédet a Prištinával való kapcsolat rendezése érdekében, de a dialógus folytatása csakis a kivetett 100 százalékos vám megszüntetése után lehetséges.

David McAllister
Európai Bizottság
Európai Parlament
csatlakozás
Aleksandar Vučić

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.