Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

„Szerbia sikeres gazdasági reformokat hajt végre”

2019-08-26
17:00
2019-11-16
10:39
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić, szerb elnök találkozott David McAllisterrel, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának elnökével.

A politikusok Szerbia uniós csatlakozásáról, a régió helyzetéről és a szerbiai reformfolyamatokról egyeztettek. Megállapították, hogy Szerbia rendkívül sikeres gazdasági reformokat hajt végre.

David McAllister pozitívan értékelte a parlament működésében tapasztalható előrelépést, miután megszívlelték az Európai Bizottság észrevételeit, de hangsúlyozta, hogy még dolgozni kell a választási törvény megreformálásán. Ugyanakkor üdvözölte az új infrastrukturális projekteket is, melyek szerinte az ország teljes gazdasági fejlődésére is kihatnak.

A találkozón Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia támogatja a párbeszédet a Prištinával való kapcsolat rendezése érdekében, de a dialógus folytatása csakis a kivetett 100 százalékos vám megszüntetése után lehetséges.

David McAllister
Európai Bizottság
Európai Parlament
csatlakozás
Aleksandar Vučić

Most

12:48

Elhunyt Dave Prowse

Meghalt Dave Prowse, aki Darth Vadert is játszotta a Csillagok háborúja eredeti trilógiájában – írja a BBC.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.