Ugrás a tartalomra

„Szerbia sikeres gazdasági reformokat hajt végre”

2019.08.26
17:00
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić, szerb elnök találkozott David McAllisterrel, az Európai Parlament Külügyi Bizottságának elnökével.

A politikusok Szerbia uniós csatlakozásáról, a régió helyzetéről és a szerbiai reformfolyamatokról egyeztettek. Megállapították, hogy Szerbia rendkívül sikeres gazdasági reformokat hajt végre.

David McAllister pozitívan értékelte a parlament működésében tapasztalható előrelépést, miután megszívlelték az Európai Bizottság észrevételeit, de hangsúlyozta, hogy még dolgozni kell a választási törvény megreformálásán. Ugyanakkor üdvözölte az új infrastrukturális projekteket is, melyek szerinte az ország teljes gazdasági fejlődésére is kihatnak.

A találkozón Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia támogatja a párbeszédet a Prištinával való kapcsolat rendezése érdekében, de a dialógus folytatása csakis a kivetett 100 százalékos vám megszüntetése után lehetséges.

David McAllister
Európai Bizottság
Európai Parlament
csatlakozás
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.