Ugrás a tartalomra

Szerbia számíthat az EU támogatására a járvány idején is

2020.12.04
14:55
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiának továbbra is az egyik legfontosabb külpolitikai célkitűzése, hogy az unió teljes jogú tagjává váljon - ezt mondta Ana Brnabić szerb miniszterelnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével folytatott online egyeztetésén.

A felek érintették az uniós csatalakozás kérdését, a járványhelyeztet, valamint a régióban uralkodó politikai szituációt is.

A szerb miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy beépítse és megvalósítsa a reformokat, különösen a jogállamiság kérdését tekintve. 

Az EB elnöke elmondta, amennyiben az Európai Unióban bejegyeznek egy adott koronavírus elleni vakcinát, arra Szerbia is számíthat a két fél közötti együttműködésnek köszönhetően. Az ország a továbbiakban is számíthat az EU támogatására a pandémia idején - tette hozzá. 

Szerbia
Európai Unió
EU
Európai Bizottság
Ana Brnabić
Ursula von der Leyen

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.