Ugrás a tartalomra

Szerbiába érkezett Szergej Lavrov

2018.02.21
13:49
2024.03.19
08:52
Forrás
Szerbiai RTV
Az orosz külügyminiszter látogatásának apropója, hogy 180 éve tart a diplomáciai kapcsolat a két ország között. Az orosz diplomáciai vezetőt a reptéren Ivica Dačić szerbiai külügyminiszter fogadta.

Szerbiában mi oroszok otthon vagyunk - mondta Szergej Lavrov Belgrádban. Amennyiben az Amerikai Egyesült Államok beavatkozik a Belgrád és Priština közötti párbeszédbe, akkor Oroszország nem fogja tétlenül nézni azt - hangsúlyozta Oroszország külügyminisztere az Aleksandar Vučić államfővel való találkozót követően. Azt viszont Moszkva semmiképpen nem határozza meg Belgrád számára, hogy kivel ápol jó kapcsolatokat - tette hozzá. Az orosz külügyminiszter a gazdasági helyzetről is beszélt.

Szergej Lavrov, külügyminiszter, Oroszország: „A statisztika eltérhet, de teljesen egyértelmű, hogy az árucsere folyamatosan növekszik, és meghaladja a kétmilliárd dollárt.”

A szerb államfő hangsúlyozta, hogy a Szerbia és Oroszország közötti diplomáciai kapcsolatok 180 évét leginkább az határozza meg, hogy a két ország az elmúlt évszázadok során mindig egy oldalon állt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbia az európai úton halad, ugyanakkor az ország építi és a továbbiakban is építeni fogja a lehető legjobb kapcsolatokat Oroszországgal. Szerbia nem szeretné, ha megromlana a kapcsolata az oroszokkal, éppen ellenkezőleg mi azt szeretnénk, ha ez a viszony egyre jobb lenne. Meggyőződésünk, hogy ez a kapcsolat csak jobb lesz a jövőben.”

A látogatás alkalmával szó esett az aktuális politikai kérdésekről, a bilaterális kapcsolatokról, a régió jelenlegi helyzetéről és gazdasági kérdésekről is.

Szergej Lavrov belgrádi tartózkodásán egyebek mellett Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is tárgyal, valamint Ivica Dačićnak Barátság Rendet adományoz.

Szergej Lavrov
Oroszország
külügyminiszter
Szerbia

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.