Ugrás a tartalomra

Szerbiában tartózkodik a bahreini király képviselője

2021.04.05
19:06
2021.04.05
23:00
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatásra érkezett Belgrádba Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa. A bahreini király képviselője, nemzetbiztonsági tanácsadója ma a szerb államfővel is találkozott.

Aleksandar Vučić a közös sajtótájékoztatón közölte, a tárgyalás során több területet is érintettek, amelyeken együttműködés valósulhat meg Bahrein és Szerbia között.

A bahreini király képviselője kiemelte, reméli, hogy a két állam között fejlődő kapcsolat diplomáciai, gazdasági és stratégiai kapcsolattal is meg lesz erősítve.

Aleksandar Vučić arról is beszélt, hogy fejleszteni kell a két ország között az árucsere-forgalmat. Tervezik egy vegyesbizottság létrehozását, valamint szóba került egy repülőjárat létrehozásának kérdése is Belgrád és Manáma között.

Aleksandar Vučić, Szerbia államfője: „Azt kérem, érezze úgy magát, mintha otthon lenne! Ami Szerbiát illeti, igaz barátjuk és nagyon-nagyon lojális partnerük lesz. Olyan, amely nem csak, vagyis nem kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt, hanem a közeli barátaiét is.”

Szerbia
Bahrein
Aleksandar Vučić
együttműködés

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.