Ugrás a tartalomra
Köztársasági Képviselőház, Belgrád
Wikimedia Commons

A Szerbiai Nemzeti Bank kormányzójának személyéről vitázik a parlament

2018-06-13
11:25
2018-06-13
11:53
Forrás
Tanjug
A posztra az eddigi jegybankelnököt, Jorgovanka Tabakovićot javasolta Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić.

Az egyezkedés még tegnap kezdődött a napirendi pontról. A tisztségre Jorgovanka Tabaković eddigi kormányzót javasolta Aleksandar Vučić, szerb elnök. Tabaković már hat éve tölti be ezt a funkciót. Emellett több javaslatról is tárgyalnak, mint például a nemzeti tanácsokról, a kisebbségi jogérvényesítésről, a hivatalos nyelvhasználatról, a közigazgatásról, az anyakönyvekről és a közügynökségekről szóló törvények módosításáról. A vitát követően valamikor a jövő héten szavazhatnak majd a képviselők a javaslatokról.

Szerbiai nemzeti Bank
Jorgovanka Tabakovic

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.