Ugrás a tartalomra
Köztársasági Képviselőház, Belgrád
Wikimedia Commons

A Szerbiai Nemzeti Bank kormányzójának személyéről vitázik a parlament

2018-06-13
11:25
2018-06-13
11:53
Forrás
Tanjug
A posztra az eddigi jegybankelnököt, Jorgovanka Tabakovićot javasolta Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić.

Az egyezkedés még tegnap kezdődött a napirendi pontról. A tisztségre Jorgovanka Tabaković eddigi kormányzót javasolta Aleksandar Vučić, szerb elnök. Tabaković már hat éve tölti be ezt a funkciót. Emellett több javaslatról is tárgyalnak, mint például a nemzeti tanácsokról, a kisebbségi jogérvényesítésről, a hivatalos nyelvhasználatról, a közigazgatásról, az anyakönyvekről és a közügynökségekről szóló törvények módosításáról. A vitát követően valamikor a jövő héten szavazhatnak majd a képviselők a javaslatokról.

Szerbiai nemzeti Bank
Jorgovanka Tabakovic

Most

20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.
16:27, Frissítve: 19:00

Döntetlent játszott Dánia és Ausztrália

1:1-es döntetlen született a Dánia-Ausztrália összecsapáson az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Így a C csoportot Dánia vezeti négy ponttal, míg Ausztrália harmadik egy ponttal.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.