Ugrás a tartalomra

A szerbiai politikusok jókívánságai

2020.12.24
11:34
2020.12.24
17:21
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vučić, Igor Mirović, Ivica Dačić és Ana Brnabić is köszöntötte az ünneplőket.

Aleksandar Vučić ma ünnepi jókívánságait tolmácsolta Stanislav Hočevar belgrádi érseknek, valamint minden keresztény hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepli a karácsonyt. A karácsony öröme, Krisztus születésének csodálatos eseménye, amely az örökkévalóságot minden korosztály számára mindenkor megindította és kinyilatkoztatta, inspiráljon ma bennünket arra, hogy optimizmussal és felelősséggel válaszoljunk az országunk, polgáraink és az egész emberiség előtt álló jövő évi nagy kihívásokra - írta karácsonyi üzenetében a szerb államfő.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke karácsonyi jókívánságait tolmácsolta a papságnak és minden hívőnek, akik a Gergely-naptár szerint ünneplik a keresztény ünnepet. A tartományi kormány nevében és saját nevemben boldog és áldott karácsonyt kívánok minden polgárnak, aki a legboldogabb keresztény ünnepet ünnepli a Gergely-naptár szerint. Hadd emlékeztessenek minket az ünnepek a legfontosabb emberi értékekre, az összetartozásra, a megértésre és a toleranciára, és hozzanak mindenki otthonába és szívébe egészséget, békét és örömet - üzente Igor Mirović.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván minden olyan polgárnak Ivica Dačić, akik a Gergely-naptár szerint ünneplik ezt az időszakot. A szerbiai köztársasági parlament elnöke kiemelte, ez az időszak hozza meg a békét, a jólétet és leküzdjük az összes nehézséget, ami az elmúlt időszakban ránk nehezedett. Az előttünk álló ünnep a kölcsönös tisztelet és megértés jegyében zajon, hogy a szolidaritás és a harmónia szellemében legyőzhessük az előttünk álló kihívásokat - áll Ivica Dačić üzenetében.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök gratulált karácsony alkalmából Stanislav Hočevar belgrádi érseknek és minden hívőnek, aki a Gergely-naptár szerint ünnepel. Az emberiség történelmének egyik legnehezebb pillanatában a legboldogabb keresztény ünnep reményt ad és emlékeztet, hogy szolidaritással legyőzhetjük a válságos időket és így egy biztonságosabb és vidámabb jövő elé nézhetünk - áll a szerb kormányfő ünnepi üzenetében.

Ivica Dačić

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 15:23

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű