Ugrás a tartalomra

Szerbiai segítség Albániának

2020.02.17
19:25
Forrás
Szerbiai RTV, euronews.com
Kétmillió eurót adományoz Szerbia Albániának a tavalyi földrengés okozta károk szanálására.

A nagyvonalú gesztust Ana Brnabić miniszterelnök jelentette be, aki elmondta, ez egyúttal üzenet is egy "másfajta" közös jövő létrehozására. Brnabić az Együtt Albániáért címet viselő brüsszeli konferencián vett részt, ahol elmondta, Szerbia szeretné kifejezni együttérzését az albán néppel, és felajánlani segítségét. Albániát tavaly novemberben rázta meg erős, 6,4-es földrengés, amit több utórengés is követett. A természeti katasztrófának 51 halálos áldozata és 731 sebesültje volt, valamint ezrek váltak hajléktalanná.

Az Európai Bizottság összesen 100 millió euróval segíti Albániát, ezen felül a tagországok és a tagjelöltek is felajánlhattak pénzt. Horvátország egymillió eurót küld a földrengés-sújtotta országnak, Montenegró 750 ezret. A károk teljes összege egyébként becslések szerint egymilliárd euró.

Albánia
földrengés
segítség
segítségnyújtás
Ana Brnabić
Brüsszel

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.