Ugrás a tartalomra

„Szerbiának az EU-nál gyorsabban kell haladnia ahhoz, hogy lépést tartson”

2019.05.20
14:28
2019.05.20
19:08
Forrás
Pannon RTV
Sem Fabrizi részt vett a Jean Monnet-program 30 éves évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen, és elbeszélgetett az újvidéki egyetemistákkal. Előadást tartott Szerbia EU-csatlakozásáról.

Szerbiának még az Európai Uniónál is gyorsabban kell haladnia ahhoz, hogy csatlakozhasson, illetve lépést tarthasson az EU-val - mondta ma Újvidéken Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője.

A Jean Monnet-program egy akadémiai program, amely az Unióval kapcsolatos kutatásokat hivatott támogatni, és része az Erasmus+ programnak is. Célja továbbá, hogy serkentse a párbeszédet az akadémiai és a politikai szereplők között.

Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségvezetője: ”Az elmúlt 10-15 évben hatalmas gazdasági fejlődést tapasztalhattunk egyes ázsiai országoknál, és ezek a fejlődő gazdaságok számunkra is új kihívást jelentenek. Ezért nekünk is folyton mozgásban kell lennünk, ha továbbra is biztosítani szeretnénk a jólétet, a fejlődést és egy jól működő demokráciát. Tehát az Európai Unió is gyorsan fejlődik, ezért Szerbiának mint csatlakozó országnak még gyorsabban kell fejlődnie, hogy lépést tudjon tartani az Unióval és mindazzal, amit az EU sok éven keresztül elért, ahhoz, hogy a rendszer részévé válhasson.”

Sem Fabrizi
EU
csatlakozás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.