Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

„Szerbiának van ereje ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt a szervezett bűnözői csoportokkal”

2022.01.22
12:47
2022.01.24
13:38
Forrás
Szerbiai RTV, kurir.rs
Érkeznek a reakciók miniszterektől, közéleti személyektől, politikusoktól arra, hogy tegnap Aleksandar Vulin belügyminiszter bejelentette, egyes bűnözői csoportok a szerb elnök elleni merényletre készültek.
Tanjug/Antanasijevic Anton

Ana Brnabić szerb miniszterelnök szerint ez volt a valaha látott legkomolyabb fenyegetés, a bűnszervezet tagjai pedig a környező országokból és az Európai Unióból származnak. Zorana Mihajlović kormányalelnök is megszólalt. Szerinte az államnak van elegendő ereje, hogy leszámoljon a szervezett bűnözéssel, és reményének adott hangot, hogy a hatóságok kézre kerítik az államfő életére törni készülő csoportot.

Siniša Mali pénzügyminiszter reakciójában elmondta, ezeknek a csoportoknak az a céljuk, hogy káosz uralkodjon Szerbiában, sőt, szerinte céljuk az országot visszavezetni oda, ahol az volt Aleksandar Vučić hatalomra kerülése előtt. Rajtuk kívül mások mellett Nenad Popović innovációs miniszter és Maja Gojković kultuszminiszter is aggodalmának adott hangot az információkkal kapcsolatban.

A szerb elnök a tegnapi hírek megjelenése óta először egyébként ma 21 órakor a Pink TV-nek fog nyilatkozni, vélhetően érinti majd ezt az ügyet is.

maffia
szervezett bűnözés
Aleksandar Vulin
Zorana Mihajlović

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.