Ugrás a tartalomra

„Szerbiának van ereje ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt a szervezett bűnözői csoportokkal”

2022.01.22
12:47
2022.01.24
13:38
Forrás
Szerbiai RTV, kurir.rs
Érkeznek a reakciók miniszterektől, közéleti személyektől, politikusoktól arra, hogy tegnap Aleksandar Vulin belügyminiszter bejelentette, egyes bűnözői csoportok a szerb elnök elleni merényletre készültek.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök szerint ez volt a valaha látott legkomolyabb fenyegetés, a bűnszervezet tagjai pedig a környező országokból és az Európai Unióból származnak. Zorana Mihajlović kormányalelnök is megszólalt. Szerinte az államnak van elegendő ereje, hogy leszámoljon a szervezett bűnözéssel, és reményének adott hangot, hogy a hatóságok kézre kerítik az államfő életére törni készülő csoportot.

Siniša Mali pénzügyminiszter reakciójában elmondta, ezeknek a csoportoknak az a céljuk, hogy káosz uralkodjon Szerbiában, sőt, szerinte céljuk az országot visszavezetni oda, ahol az volt Aleksandar Vučić hatalomra kerülése előtt. Rajtuk kívül mások mellett Nenad Popović innovációs miniszter és Maja Gojković kultuszminiszter is aggodalmának adott hangot az információkkal kapcsolatban.

A szerb elnök a tegnapi hírek megjelenése óta először egyébként ma 21 órakor a Pink TV-nek fog nyilatkozni, vélhetően érinti majd ezt az ügyet is.

maffia
szervezett bűnözés
Aleksandar Vulin
Zorana Mihajlović

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.