Ugrás a tartalomra

A Szerbiával kötött megállapodások betartására szólította fel Koszovót Brüsszel és Washington

2022.02.02
19:49
2022.04.30
10:32
Forrás
MTI
A Szerbiával 2013-ban megkötött megállapodásokban foglaltak betartására és a kapcsolat rendezésére szólította fel Koszovót az Európai Unió és az Egyesült Államok különmegbízottja.

Miroslav Lajcák, az Európai Unió különleges megbízottja, valamint Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja szerdán Pristinában arra emlékeztette Albin Kurti koszovói miniszterelnököt, hogy Szerbia és Koszovó 2013-ban egyebek mellett a szerb kisebbségi önkormányzatok közösségének megalakításáról is megállapodott a két fél kapcsolatának rendezését célzó brüsszeli tárgyalások során, ez azonban azóta sem történt meg. Reményüknek adtak hangot, hogy a két fél között a nagyon közeli jövőben olyan megoldás születik, amely Belgrád és Pristina számára is elfogadható, és megnyugtató módon rendezi a kapcsolatot.

Lajcák és Escobar szerda este Belgrádban tárgyal vezető politikusokkal a szerb-koszovói párbeszéd belgrádi vonatkozásairól.
 

Brüsszel
Szerbia
Washington
Koszovó
Miroslav Lajčak
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.