Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szerencsés János: Számítunk minden szavazóra

2018-03-13
19:03
2018-03-13
20:16
Forrás
Pannon RTV
Magyarország belgrádi nagykövetségének vezető konzulja a magyarok belgrádi tapasztalatairól, valamint az április 8-i magyarországi országgyűlési választás tudnivalóiról tartott előadást Belgrádban.

Szerencsés János a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetében elmondta: Belgrádban a szórványmagyarság szavaz, ami azt jelenti, hogy egy-két ezer ember biztosan leadja a szavazatát. A levélszavazatokat már március 26-tól várják a külképviseleteken – tette hozzá.

Szerencsés János, vezető konzul, Belgrádi Nagykövetség, Magyarország: „Számítunk minden szavazóra, tehát hogy minél többen szavazzanak, és ennek az a feltétele, hogy regisztrálniuk kell magukat előtte. Legalább két héttel előtte be kell érkeznie a regisztrációs kérelmüknek, hogy felvegyék a választópolgárok listájára. Amikor ez megtörtént, akkor a határon túli magyarok levélben szavaznak, levélszavazatot adnak le, akár közvetlenül küldhetik el ezt a szavazatot, vagy leadhatják a belgrádi nagykövetségen, illetve a szabadkai főkonzulátuson.”

Szerencsés János
Belgrád
VMSZ

Most

20:58, Frissítve: 21:09

Rossi váltja Leekenst

Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.