Ugrás a tartalomra

Szergej Lavrov lemondta szerbiai útját

2022.06.06
08:35
2022.06.06
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az orosz külügyminiszter kétnaposra tervezett belgrádi látogatását az utolsó pillanatban mondták le, miután Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró sem adott engedélyt arra, hogy Lavrov repülője használja az országok légterét.

Az orosz külügyi tárca megerősítette: a teleportálás képességét még nekik sem sikerült elsajátítani, így a miniszter nem tud eljutni a szerb fővárosba. Szergej Lavrov pedig példátlannak nevezte a három ország döntését.

„Egy szuverén államtól elvették a jogot, hogy megvalósítsa külpolitikáját. Szerbia nemzetközi cselekvőképességét gátolták meg, legalábbis, egyelőre orosz irányba. Úgy vélem nem vonunk le következtetést, ez egy további példája annak, különösen szemmel látható milyen messzire hajlandó a NATO és az Európai Unió menni a legdurvább eszközök használatában annak érdekében, hogy hassanak olyanokra, akik a nemzeti érdekek mentén gondolkodnak és nem hajlandóak feláldozni elveiket és méltóságukat.”

Korábban írtuk:

orosz külügyminiszter
Szergej Lavrov

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű