Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/screenshot

A szervezőket is meglepte Macron szerb beszéde

2019-07-17
11:08
2019-07-17
18:26
Forrás
Pannon RTV
Szerbül tartott beszédet a Kalemegdánon Emmanuel Macron. A francia elnök hangsúlyozta, Franciaország szereti Szerbiát és lakosait, valamint azt, hogy Szerbia a szívükben van.

Nikola Selaković, a szerb köztársasági elnök főtitkára a Szerbiai RTV reggeli műsorában elmondta, szervezőként ő sem tudott arról, hogy Macron szerb nyelven tartja meg beszédét. Ezzel pedig hatalmas meglepetést váltott ki a tömegből.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzić

Nikola Selaković, elnöki főtitkár, Szerbia: „Mindannyian azt vártuk, amikor a beszéd elkezdődött, hogy hallunk majd néhány udvarias mondatot szerbül, amelyek üdvözlő mondatok. Azonban én, mint aki már régóta tanulmányozza és használja a francia nyelvet elmondhatom, hogy a franciáknak nagy erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy ilyen mondatokat ki tudjanak mondani, mint amilyet Macron elnök kimondott szerb nyelven. Ebből is látszik, hogy ő tényleg erőfeszítést tett, próbálkozott, hogy jól megtanulja kimondani a szavainkat, és ezzel hihetetlen hatást ért el.”

Belgrád
Emmanuel Macron
Kalemegdan
Nikola Selaković
Franciaország
Szerbia

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.