Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Szerződéskötés a szerbiai beruházások élénkítéséről

2021-01-21
17:27
2021-01-21
18:30
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai befektetések serkentéséről írt ma alá szerződést Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Anthony Godfrey, az Amarikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete.

A szerződés alapfeltétele a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság szerbiai munkájának.

Mali az aláírás után úgy fogalmazott, bebizonyosodott, hogy az Egyesült Államok új elnöksége is támogatja a szeptemberben elfogadott washingtoni megállapodást. A pénzügyminiszter célként tűzte ki, hogy már az első negyedévben lefektessék a garanciarendszert annak érdekében, hogy az első félévben a szerb mikro-, kis- és középvállalatok számára elérhetővé tegyenek egy egymilliárd dollár keretösszegű befektetési alapot, amely kedvező feltételek mellett, 10 éves visszafizetési határidővel juttatna befektetési tőkét az országba.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter: „Néhány hét múlva a polgároknak és a vállalkozóknak bemutatunk még egy intézkedéscsomagot, amely gazdasági segélyeket tartalmaz gazdaságunk számára. Pontosan ez a garanciarendszer, amit hatályba akarunk helyezni a folyó év első felében, pontosan ez az egymilliárd dollár, ami rendelkezésünkre áll majd, kitűnő kiegészítése lesz mindannak, amit a Szerb Kormány saját költségvetésén keresztül el fog végezni vállalkozóink érdekében. Ezért szeretnék köszönetet mondani önöknek, Godfrey úr és Jovanović úr.”

szerződés
Siniša Mali
Anthony Godfrey
Szerbia
gazdaság

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.