Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Szerződéskötés a szerbiai beruházások élénkítéséről

2021.01.21
17:27
2021.01.21
18:30
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai befektetések serkentéséről írt ma alá szerződést Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Anthony Godfrey, az Amarikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete.

A szerződés alapfeltétele a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság szerbiai munkájának.

Mali az aláírás után úgy fogalmazott, bebizonyosodott, hogy az Egyesült Államok új elnöksége is támogatja a szeptemberben elfogadott washingtoni megállapodást. A pénzügyminiszter célként tűzte ki, hogy már az első negyedévben lefektessék a garanciarendszert annak érdekében, hogy az első félévben a szerb mikro-, kis- és középvállalatok számára elérhetővé tegyenek egy egymilliárd dollár keretösszegű befektetési alapot, amely kedvező feltételek mellett, 10 éves visszafizetési határidővel juttatna befektetési tőkét az országba.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter: „Néhány hét múlva a polgároknak és a vállalkozóknak bemutatunk még egy intézkedéscsomagot, amely gazdasági segélyeket tartalmaz gazdaságunk számára. Pontosan ez a garanciarendszer, amit hatályba akarunk helyezni a folyó év első felében, pontosan ez az egymilliárd dollár, ami rendelkezésünkre áll majd, kitűnő kiegészítése lesz mindannak, amit a Szerb Kormány saját költségvetésén keresztül el fog végezni vállalkozóink érdekében. Ezért szeretnék köszönetet mondani önöknek, Godfrey úr és Jovanović úr.”

szerződés
Siniša Mali
Anthony Godfrey
Szerbia
gazdaság

Most

13:28, Frissítve: 16:59

Ha szerda, akkor Szeretetház

20-25 szépkorú találkozik egyszer hetente a szerény kis házban. Az egyedül élő, idős személynek ugyanis most még nagyobb szüksége van a találkozásokra.

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.