Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Szijjártó: A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában

2019-11-22
11:54
2020-02-23
09:31
Forrás
MTI
A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés pénteki ülésén.

Nagy-Britanniába az uniós jog hatálya alatt érkező külföldiek, így a magyar állampolgárok is, rendezetlen kilépés esetén 2020. december 31-ig regisztrálhatnak, igazolva, hogy a kilépést megelőzően is ott éltek. A tárcavezető kiemelte: Magyarország már megkezdte a felkészülést a megállapodás nélküli, no-deal Brexit esetére is. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek. Közölte: a Magyarországon élő britek kedvezményes tartózkodási státust szerezhetnek, amihez regisztrálniuk kell a magyar hatóságoknál 2020. december 31-ig.

Szijjártó Péter
Magyarország
Nagy-Britannia
Brexit
Országgyűlés

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.