Ugrás a tartalomra

Szijjártó: 806 vállalat kap állami támogatást a versenyképességi programban

2020.06.11
15:19
2020.06.11
15:28
Forrás
MTI
Munkahelymegőrző beruházásaihoz 806 magyar vállalat kap állami támogatást a versenyképesség-növelő támogatási programban - mondta magyar külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A program teljes keretösszege a kezdeti 50 milliárd forintról már 169 milliárd forintra emelkedett - mondta Szijjártó Péter. Hozzátette, az állami támogatások kifizetése folyamatos, így néhány héten belül valamennyi pályázó megkapja a számára megítélt összeget.

A magyar kormány kihasználta az Európai Unió döntését, hogy 800 ezer euróig támogatást nyújthat a magyar vállalkozásoknak, ez a lépés azért jelentős, mert a most végrehajtott beruházások, kapacitásbővítések és technológiai fejlesztések teremtik meg annak lehetőségét, hogy a magyar vállalatok le tudják győzni külföldi vetélytársaikat az új világgazdasági versenyben - jelentette ki a miniszter.

A koronavírus-járvány első szakaszát követően átalakul a világgazdasági verseny, új szereplők jelennek meg, a magyar vállalatoknak pedig ebben a megváltozott környezetben kell helyt állniuk - mondta Szijjártó Péter, aki szerint 2010-zel ellentétben most egy életerős magyar gazdaság és azon belül életerős magyar cégek állnak szemben az új világgazdasági korszak kihívásaival.

A tárcavezető azt is pozitívumként értékelte, hogy a versenyképességi programban támogatásra jogosult 806 vállalat több mint 30 iparágat képvisel, ami azt mutatja, hogy a magyar gazdaság több lábon áll. Hozzátette: a több lábon álló magyar gazdaság szolgál az egyik garanciaként arra, hogy az ország le tudja győzni a világgazdasági kihívásokat és nehézségeket.

Csütörtökön újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Szijjártó Péter
vállalat
program
versenyképesség

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.