Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szijjártó: az észak- és nyugat-európai országok továbbra sem akarják az EU-bővítést

2021.12.18
11:54
Forrás
MTI
Kijózanító volt a vita: az észak- és nyugat-európai országok továbbra sem akarják az EU-bővítést - írta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán az Európai Tanács e heti ülésein elhangzottakra reagálva.

Mint írta, a nyugat-balkáni országok ezúttal sem kapták meg a céldátumokat. A szerbekkel megnyitott négy újabb tárgyalási fejezet - a 35-ből - pedig csak sovány vigaszt jelentett.

Hangsúlyozta: az EU kezd visszacsúszni oda, hogy a brüsszeli Nyugat-Balkán-politika kioktatásból, leckéztetésből és szankciókból áll. Ez nem túl fantáziadús megközelítés, ráadásul veszélyes is - közölte. Ha valakik, akkor mi, magyarok jól emlékezünk arra, hogy milyen tragikus következményei szoktak lenni annak, amikor a nyugati világ büntetni akarja a Nyugat-Balkánt.

Szijjártó Péter megjegyezte, az új német külügyminiszter a napokban például Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság vezető politikusát fenyegette szankciókkal. Ha lesz ilyen javaslat, meg fogjuk vétózni - közölte. Bővítés és nem szankciók: erről kell szólnia az EU nyugat-balkáni politikájának a jövőben - írta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
EU
Európai Unió
bővítés

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.