Ugrás a tartalomra

Szijjártó: az észak- és nyugat-európai országok továbbra sem akarják az EU-bővítést

2021.12.18
11:54
Forrás
MTI
Kijózanító volt a vita: az észak- és nyugat-európai országok továbbra sem akarják az EU-bővítést - írta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán az Európai Tanács e heti ülésein elhangzottakra reagálva.

Mint írta, a nyugat-balkáni országok ezúttal sem kapták meg a céldátumokat. A szerbekkel megnyitott négy újabb tárgyalási fejezet - a 35-ből - pedig csak sovány vigaszt jelentett.

Hangsúlyozta: az EU kezd visszacsúszni oda, hogy a brüsszeli Nyugat-Balkán-politika kioktatásból, leckéztetésből és szankciókból áll. Ez nem túl fantáziadús megközelítés, ráadásul veszélyes is - közölte. Ha valakik, akkor mi, magyarok jól emlékezünk arra, hogy milyen tragikus következményei szoktak lenni annak, amikor a nyugati világ büntetni akarja a Nyugat-Balkánt.

Szijjártó Péter megjegyezte, az új német külügyminiszter a napokban például Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság vezető politikusát fenyegette szankciókkal. Ha lesz ilyen javaslat, meg fogjuk vétózni - közölte. Bővítés és nem szankciók: erről kell szólnia az EU nyugat-balkáni politikájának a jövőben - írta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
EU
Európai Unió
bővítés

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.