Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Szijjártó: Az EU-s szakminiszterek ismét cserben hagyták a Nyugat-Balkánt

2021.12.20
12:23
2021.12.20
12:28
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter Bujar Osmanival tartott sajtótájékoztatót.

Tisztességtelenség Brüsszel részéről az észak-macedón európai uniós csatlakozási tárgyalások megkezdésének elmaradása, miután az ország már minden szükséges intézkedést meghozott ennek érdekében - jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.

Helyi kollégájával, Bujar Osmanival tartott sajtótájékoztatóján a tárcavezető hangsúlyozta, hogy az EU-s szakminiszterek előző heti ülésén "gyakorlatilag ismét cserben hagyták a Nyugat-Balkánt", ugyanis még mindig nem indulhattak meg a csatlakozási tárgyalások Észak-Macedóniával, miközben erről már másfél évvel ezelőtt döntés született.

A helyzetet károsnak, veszélyesnek, az EU érdekeivel ellentétesnek tartjuk mind biztonsági, mind gazdasági szempontból - mondta, hozzátéve, hogy a késlekedés rontja a közösség hitelét a régióban.

Szijjártó Péter
Nyugat-Balkán
csatlakozás

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű