Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A béke és biztonság megőrzésére kellene az ENSZ-nek törekednie

2019.09.27
09:34
Forrás
MTI
Szijjártó Péter szerint az ENSZ-nek nem szabad ösztönöznie a migrációt, viszont vezető szerepet kell játszania a konfliktusok megoldásában és az afrikai lakosság helyben maradásának segítésében.

Emellett támogatnia kell a hazájuktól elszakadtakat, hogy visszatérhessenek és biztonságban élhessenek, továbbá segítenie kell a tagországait abban, hogy megvédjék magukat a biztonsági kockázatoktól. A magyar külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, hogy mióta tavaly a világszervezetben elfogadták a globális migrációs csomagot, újabb elvándorlási hullámok indultak el. Ez újabb biztonsági kihívásokat jelent mind azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok elindulnak, mind azoknak, amelyeken keresztülhaladnak, illetve amelyekbe végső célként igyekeznek. Magyarország megteszi azt, amit az ENSZ-nek kellene: megvédi állampolgárait és határait, amelyek Európa határai is, csak legálisan lehet bejutni az országba - mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
ENSZ
Egyesült Nemzetek Szervezete
migráció
béke

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.