Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Egyre nagyobb a nyomás azokon az országokon, amelyek a béke ügyét képviselik

2023.03.20
15:41
2023.03.20
21:56
Forrás
Pannon RTV
Ismét az Ukrajnában zajló háború volt napirenden a Külügyminiszteri Tanács ülésén Brüsszelben.

Egyre inkább nagyobb a nyomás azokon az országokon, amelyek a béke ügyét képviselik - fogalmazott a tanács ülése után Szijjártó Péter sajtótájékoztatón. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország nem hajlandó engedni a nyomásgyakorlásnak. A tárcavezető hozzátette, az ország kitart saját nemzeti érdekei mellett. A lőszerszállítással kapcsolatban Szijjártó úgy nyilatkozott, hogy továbbra sem küldenek fegyvert Ukrajnába, de a többi tagállamot nem akadályozzák meg ebben. A fegyverszállítások helyett Magyarország másra használja fel ezt az uniós pénzt - magyarázta a politikus.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Magyarország egy százalékos hozzájárulása, tehát az egymilliárd euróból ez nagyjából 10 millió euró, ez más, az európai békekeretben meghatározott célra kerül majd felhasználásra. Olyan célokra, amelyek a Nyugat-Balkán stabilitásához, illetőleg az Európai Unióba irányuló migrációs nyomás csökkenésének tudnak hozzájárulni.”

Szijjártó Péter
Ukrajna

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.