Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Elfogadhatatlan a román miniszterelnök nyilatkozata

2018.01.12
12:10
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI, hirado.hu
A román kormányfő kijelentette, ha kitűzik a székely lobogót az intézményekre, a magyar vezetők „zászlóik mellett fognak lengeni”.

Szijjártó Péter szerint elfogadhatatlan és az európai értékekhez méltatlan Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozata. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a Románia területén élő magyar nemzeti közösség érdekében a magyar kormány mindig a kölcsönös tisztelet talajára kívánta építeni a magyar-román kapcsolatokat, ami az éppen aktuális román kormányok tekintetében, hol több, hol kevesebb viszonzással és kölcsönösséggel párosult. Pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét, aki bizonyos nyelvtani magyarázatot próbált adni a kijelentésre.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Vitathatatlan, hogy Románia jelenlegi miniszterelnökének tegnapi nyilatkozata, amikor is egy nemzeti közösséget, annak képviselőit gyakorlatilag kivégzéssel fenyegetett meg, ez teljes mértékben elfogadhatatlan, Európához, az európai értékekhez, a XXI. századhoz teljes mértékben méltatlan. Éppen ezért természetesnek, evidensnek, vitán felül állónak gondoljuk, hogy Románia kormányának, Románia miniszterelnökének ezt a helyzetet minél előbb rendeznie kell.”

Szijjártó Péter
Mihai Tudose

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.