Ugrás a tartalomra

Szijjártó: fel kell lépni a magyarellenes kirohanások ellen Romániában

2019.07.02
10:59
Forrás
MTI
Megerősödtek a magyarellenes hangok és kirohanások a román politikai elitben, ami elfogadhatatlan, és fel kell lépni ellene - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó kedden az Országgyűlésben kiemelte, Magyarország mindig is a kölcsönös tiszteleten alapuló, hatékony és pragmatikus együttműködésre törekszik Romániával, és így lesz ez a jövőben is, hiszen annál jobb egy adott magyar közösségnek, minél jobb a kapcsolat az anyaország és az adott közösség lakóhelyéül szolgáló ország között. A miniszter hozzátette az átmeneti pozitív folyamatok és eredmények után most "megerősödtek a magyarellenes hangok és magyarellenes kirohanások a román politikai elitben". "Ezzel szemben fel kell lépni, a magyar külpolitika nem maradhat csöndben, és amikor nemzetközi fórumokon Romániával kapcsolatos kérdések kerülnek elő, a magyar álláspont nem lehet független a magyarellenes kirohanásoktól és provokációktól" - jelentette ki Szijjártó.

Szijjártó Péter
Románia
magyarellenes

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.