Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó: gazdasági együttműködés igen, migráció nem az Európán kívüli világgal

2022.11.15
16:32
Forrás
MTI
Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió szoros együttműködést tartson fenn az Európán kívüli világgal, de az irány világos: gazdasági együttműködés igen, migráció nem - írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Jutta Urpilainent, az Európai Unió nemzetközi partnerségért felelős biztosát fogadta Budapesten.

A geopolitikai válság sajnos az Európai Unió globális erejének csökkenésével is járt, ezért fontos, hogy a külső partnerségeket, együttműködéseket, kapcsolatokat meg tudjuk erősíteni - olvasható a bejegyzésben. Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió szoros együttműködést tartson fenn az Európán kívüli világgal. Ugyanakkor ezeknek az együttműködéseknek előnyösnek kell lenniük minden uniós tagország szempontjából. A poszt-cotonou-i megállapodás keretében 79 latin-amerikai, karibi és csendes-óceáni országgal működik együtt az Európai Unió - írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: a kereskedelmi, fejlesztési együttműködést természetesen támogatjuk, hiszen a magyar a világ egyik legnyitottabb gazdasága, és a külgazdasági eredmények alapvetően határozzák meg a nemzetgazdasági teljesítményt. Nem értünk egyet ugyanakkor azzal, hogy az EU a poszt-cotonou-i megállapodást használja fel arra, hogy legalizálja a migrációt, hogy aláássa az illegális migrációval szembeni küzdelmet és hogy terjessze a gender ideológiát - olvasható a posztban.

Szijjártó Péter
Magyarország
migráció

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.