Ugrás a tartalomra
Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó: hazugság, hogy Magyarország blokkolná Ukrajna európai uniós támogatását

2022.11.24
17:09
Forrás
MTI
Hazugság, hogy Magyarország bármikor is blokkolta volna azt, hogy az Európai Unió támogassa Ukrajna működőképességének fenntartását, a kormány pusztán az újabb közös hitelfelvételt ellenzi - szögezte le Szijjártó Péter Brüsszelben.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter aláhúzta: a kormány világossá tette, hogy a tervezett 18 milliárd euró Magyarországra eső részét kétoldalú alapon kész megadni Ukrajnának, de a közös hitelfelvételt valóban nem támogatja. A politikus hozzátette, a kijevi magyar nagykövet a nap folyamán tájékoztatja az ukrán külügyminisztériumot Magyarország álláspontjáról, és kéri majd, hogy induljanak meg a tárgyalások a támogatások ügyében, azok konkrét formájáról. Az Európai Bizottság havi 1,5 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagot javasolt Ukrajna jövő évi finanszírozási szükségleteinek fedezésére.

Szijjártó Péter
Ukrajna
Magyarország

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.